Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Δελτίο Τύπου για την Καταστολή στο Ηράκλειο

Δελτίο Τύπου

1-4-09


Αστυνομική Καταστολή 2 σε 1 στο Ηράκλειο

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ


Μια πόλη στρατόπεδο έγινε το Ηράκλειο για μια ολόκληρη βδομάδα. Η πασαρέλα του στρατοπέδου είχε ΟΛΕΣ τις ειδικές δυνάμεις καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, διμοιρίες bonus από την Αθήνα, μυστικοί πράκτορες, η μυστική υπηρεσία Mosad του Ισραήλ, εισαγγελείς μέχρι και ο Δήμαρχος του Ηρακλείου σε ρόλο ναυαγοσώστη της τάξης. Και φυσικά τίποτα δεν έγινε τυχαία. Ο Δεκέμβρης τα είπε όλα και για την αστυνομία και την κυβέρνηση δολοφόνων.

Από τη μια η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αγαστή σχέση που καλλιέργησαν οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ με τη σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ και πέρα από όπλα, πολιτική διπλωματική στήριξη και στήριξη στην ΕΕ προσφέρει πλέον στο βωμό του ιμπεριαλισμού ολόκληρες πόλεις ζωσμένες με δυνάμεις κατοχής. Είναι μόνο ένα δείγμα της συμμετοχής της Ελλάδας στον “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας” και της ενεργούς στήριξης όλων των μετώπων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Αν αναλογιστεί κανείς ότι για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα χρειάστηκε μια οχυρωμένη πόλη τότε προκαλεί φρίκη και μόνο η ιδέα του τι θα συνέβαινε αν το αντιπολεμικό κίνημα δεν μπλόκαρε την μεταφορά 300 χιλιάδων τόνων όπλων από την Ελλάδα στο Ισραήλ τον περασμένο Γενάρη.

Από την άλλη υπάρχει ο “εσωτερικός εχθρός” για την κυβέρνηση και την αστική τάξη. Είναι ο εφιάλτης που είδαν το Δεκέμβρη, οι χιλιάδες οργισμένοι νεολαίοι και εργαζόμενοι που παίρνουν τις τύχες τους στα χέρια τους, οι εργάτες που αψηφούν την συνδικαλιστική γραφειοκρατία και οργανώνουν από τα κάτω στα συνδικάτα μαχητικές διαδηλώσεις όπως αυτές σε αλληλεγγύη στην Κ.Κούνεβα. Είναι ο φόβος ότι την οικονομική κρίση θα την πληρώσει το σύστημά τους. Ότι πρέπει όποιος βγαίνει στον δρόμο να φοβάται, να υποκύπτει στις πιέσεις της καταστολής γιατί αλλιώς απειλεί την κυριαρχία τους. Μπροστά στην Πανεργατική απεργία στις 2 Απρίλη η κυβέρνηση προσπαθεί να ορθώσει ένα τείχος στις δημοκρατικές ελευθερίες, στο άσυλο, στην ελεύθερη έκφραση ακριβώς γιατί είναι η ελευθερία των μαζικών αγώνων διαρκείας αυτή που την έχει κολλήσει στον τοίχο. Το καρότο με την συναίνεση με το πρόγραμμα σταθερότητας ΕΕ έχει αντικαταστήσει το μαστίγιο των μηδενικών αυξήσεων στο δημόσιο, της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης για τις γυναίκες, τις απολύσεις.

Για αυτούς τους δυο λόγους ο “εσωτερικός εχθρός” στο Ηράκλειο θα ήταν η πρώτη πορεία που θα οργανωνόταν αυτές τις μέρες. Οι διαδηλωτές που διαδήλωναν για να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες του Δεκέμβρη ήταν απλά οι παραλήπτες του μηνύματος που στέλνει η ΝΔ με το ΛΑ.Ο.Σ., το ΠΑΣΟΚ και τα αφεντικά που υπηρετούν σε όλη την εργατική τάξη, στο φοιτητικό κίνημα, σε κάθε αγωνιστή. Η τρομοκρατία μπορεί να σπάσει και θα σπάσει. Ήταν μια απρόκλητη επίθεση επίδειξης δύναμης από την άρχουσα τάξη και για αυτό θα πάρει την απάντηση που της αξίζει. Η Γενική Απεργία στις 2 Απρίλη είναι η πρώτη απάντηση από τους εργαζόμενους που έχουν τη δύναμη να τσακίσουν όλα τα σχέδιά τους. Καλούμε σε πανεργατικό ξεσηκωμό. Για να απαγορευτούν οι απολύσεις, για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές, για να σπάσουμε τη λιτότητα απαιτώντας αυξήσεις-1400 ευρώ βασικό μισθό για όλους, για να σπάσουμε τον τρόμο, για να αφοπλιστεί εδώ και τώρα η αστυνομία, για να διευρύνουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων που μετά τις δολοφονίες μεταναστών στην Π.Ράλη και του Α.Γρηγορόπουλο, την επίθεση στην Κ.Κούνεβα εφαρμόζει αστυνομικά μέτρα εποχών χούντας για να τρομοκρατήσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Δεν θα δεχθούμε καμία περιστολή των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων! Στο δρόμο θα σπάσουμε τον τρόμο! Αλήτες και ληστές είναι τα ματ και οι καπιταλιστές! Όλοι και όλες να μαζικοποιήσουμε την πανεργατική διαδήλωση την Πέμπτη 2 Απρίλή με προσυγκέντρωση στις στις 9.30πμ στο Καπετανάκειο και πορεία μαζί με τα συνδικάτα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου