Σάββατο, 18 Απριλίου 2009

Νέα Αφίσα και Πολιτική Διακήρυξη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
.
Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές και όχι οι εργαζόμενοι!
.
Είκοσι ακριβώς χρόνια μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» όχι μόνο διαψεύδεται η πίστη των αστών στη ζωτικότητα και ανωτερότητα του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος, αλλά και βρίσκεται σε εξέλιξη μια βαθιά, πολύπλευρη και δομική κρίση του… υπαρκτού καπιταλισμού! Οι δυνάμεις του κεφαλαίου, αφού θησαύρισαν από τα κέρδη της περιόδου «ανάπτυξης», οργανώνουν μια πειρατική ληστεία στους ζωτικούς όρους εργασίας, ελευθερίας και ζωής των εργαζόμενων, για να ξεπεράσουν την κρίση που οι ίδιες δημιούργησαν, αντί να πληρώσουν γι' αυτή!
.
Σαν μαθητευόμενοι μάγοι οι κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων, οι μάνατζερ και τα golden boys του νεοφιλελευθερισμού, αφού απελευθέρωσαν το καταστροφικό πνεύμα της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού, καλούν τώρα το δήθεν περιφρονημένο «κρατισμό» να σώσει τις χρεοκοπημένες τράπεζες και επιχειρήσεις τους, ρουφώντας τρισεκατομμύρια από τους προϋπολογισμούς. Αντί να βάλουν βαθιά το χέρι στις παραφουσκωμένες τσέπες τους, απαιτούν από πάνω να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα τεράστια ελλείμματα και τα αστρονομικά ποσά του δημόσιου χρέους που δημιουργούν. Η κρίση του νεοφιλελευθερισμού εκφράζει τη δομική κρίση του σύγχρονου καπιταλισμού. Αναδεικνύει με σαφήνεια πόσο βαθιά ανορθολογικό και επικίνδυνο είναι το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Την ίδια στιγμή η εκτεταμένη οικολογική υποβάθμιση τεράστιων περιοχών, η υπερθέρμανση του πλανήτη, οι κλιματολογικές αλλαγές, η καταστροφή των δασών και των οικοσυστημάτων δείχνουν και πόσο καταστροφικός είναι ο καπιταλισμός.
Περισσότερο παρά ποτέ ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο συνδέεται με τον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό!
Η οικονομική κρίση συμβαδίζει με την όξυνση των ανταγωνισμών και την ένταση των προβλημάτων της ιμπεριαλιστικής εκστρατείας που ξεδιπλώθηκε παγκόσμια με την κατοχή του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Παλαιστίνης, τις επεμβάσεις στα Βαλκάνια, τον Καύκασο, την Αφρική. Στα 60 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα εντείνουν τη μάχη για την παγκόσμια ηγεμονία, οδηγώντας σε κλιμάκωση των επεμβάσεων και των πολεμικών συγκρούσεων και σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή. Συναντούν, όμως, όλο και περισσότερο τις αντιστάσεις των λαών και του παγκόσμιου αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.
Η σπατάλη δισεκατομμυρίων για φονικούς εξοπλισμούς είναι σκάνδαλο την ώρα που οι κυβερνήσεις διαλύουν την δημόσια εκπαίδευση, την υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση, όταν εκατομμύρια άνεργοι στερούνται μια αξιοπρεπή ζωή, χάνουν τα σπίτια, τις δουλειές, το μέλλον τους.
Να τελειώνουμε με την Ε.Ε. του κεφαλαίου, του πολέμου, του ρατσισμού!
Το ευρώ και η οικονομική κρίση αποκάλυψαν το αποκρουστικό και βαθιά αντιλαϊκό, αντεργατικό, αντιδημοκρατικό και στρατοκρατικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΕΕ δεν είναι σπίτι των λαών. Είναι σφαγείο των πολυεθνικών. Είναι όργανο της επίθεσης απέναντι στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας. Είναι συνεργός στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, αλλά προωθεί και τις δικές της. Δεν μεταρρυθμίζεται σε Ευρώπη των λαών.
Απαιτείται συνολική σύγκρουση με την ΕΕ! Αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής της. Άμεση κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας. Πάλη για τη ρήξη, την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση και διάλυση της ΕΕ! Για μια Ελλάδα της εργατικής εξουσίας, από τη σκοπιά του διεθνισμού και όχι της εθνικιστικής περιχαράκωσης ή της «αυτοδύναμης ανάπτυξης». Για τη διεθνιστική αλληλεγγύη, τη συνεργασία και ενοποίηση επαναστατημένων χωρών και κινημάτων. Για μια νέα σοσιαλιστική – κομμουνιστική προοπτική στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.
Κάτω η τρομοκρατική και αντιδημοκρατική επίθεση στις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα!
Φοβισμένοι οι κυρίαρχοι από την έκρηξη του Δεκέμβρη, τις εργατικές κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο και την προοπτική μαζικών λαϊκών εξεγέρσεων, στρέφονται με μανία κατά των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Απέναντι στις συλλογικές αντιστάσεις των εργαζομένων και της νεολαίας απαντούν με μια πραγματική «κατάσταση πολιορκίας», προσπαθούν να θέσουν τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες σε καθεστώς παρανομίας. Απαγορεύοντας την κουκούλα στη νεολαία, φορούν οι ίδιοι την κουκούλα του καταδότη. Τυλίγουν την κοινωνία με ένα αυταρχικό δίχτυ τρόμου, παρακολούθησης, καμεροχαφιεδισμού και αστυνομοκρατίας. Αφήνουν ανεξέλεγκτη την εργοδοτική τρομοκρατία, όπως έδειξε η δολοφονική επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Επιστρατεύουν το στρατό, το «βαθύ κράτος», τη δικαιοσύνη, τις φυλακές και τα μέσα ενημέρωσης κατά του «εχθρού λαού», στο όνομα της «ασφάλειας από την τρομοκρατία», οδηγώντας σε βαθύτερη παρακμή την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Παρ’ όλα αυτά η οργή και η αγανάκτηση ευρύτερων μαζών ολοένα και πιο συχνά οδηγεί σε μεγάλες κινητοποιήσεις και πραγματικές κοινωνικές εξεγέρσεις, όπως έδειξε και ο ελληνικός Δεκέμβρης
Ο Δεκέμβρης ήταν μόνον η αρχή!
Εμπρός για τις εξεγέρσεις της νέας εποχής!
Όλα τα παραπάνω δεν είναι ένδειξη δύναμης, αλλά αδυναμίας των αστών να ενσωματώσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Γιατί γνωρίζουν ότι καμία ανάλογη κρίση στην ιστορία του καπιταλισμού δεν πέρασε χωρίς κοινωνικούς κλονισμούς. Μέχρι και το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας εκτιμά ότι η ερχόμενη εικοσαετία θα σημαδευτεί από άνοδο του μαρξισμού και από επαναστατικού τύπου γεγονότα! Ο ελληνικός Δεκέμβρης ήταν μόνον η αρχή. Οι εργαζόμενοι και εκμεταλλευόμενοι αρχίζουν να μπαίνουν ξανά στο προσκήνιο της ιστορίας, από τη μακρινή Γουαδελούπη μέχρι τη Βαλτική! Σε αυτές τις εκρήξεις οργής και αγανάκτησης που αμφισβητούν τον πυρήνα της κυρίαρχης πολιτικής βρίσκεται σήμερα ο δρόμος της ελπίδας.
Ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής που προωθούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ!
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδίδεται σε μια ληστρική επιδρομή στα συμφέροντα των εργαζόμενων, στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Ταυτίζεται σε αντιδραστικότητα ακόμη και με το ακροδεξιό και ρατσιστικό ΛΑΟΣ που τη στηρίζει! Επιδιώκει μια ρεβάνς απέναντι στην εξέγερση του Δεκέμβρη. Για να αναστηλώσει την κλονισμένη αυτοπεποίθηση του αστικού συνασπισμού εξουσίας, που βλέπει, παράλληλα, τον ελληνικό καπιταλισμό να ξεδιπλώνει όλες τις αδυναμίες του. Πασχίζει να αποδείξει ότι είναι πιο «χρήσιμη» στο κεφάλαιο από το ΠΑΣΟΚ, με μια κατά μέτωπο επίθεση στην εργασία, στους μισθούς και τις συντάξεις, στην παιδεία, την υγεία, στο εργατικό κίνημα και τη νεολαία. Όσο περισσότερο χάνει την όποια λαϊκή στήριξη, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται. Αναδεικνύεται σε υπ’ αριθμόν ένα δημόσιο κίνδυνο για το λαό! Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να ανατραπεί από τα κάτω και από τα αριστερά!
Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αστικού πολιτικού συστήματος. Είναι ο δεύτερος πυλώνας των δυνάμεων του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού! Το απέδειξε όταν ήταν κυβέρνηση, το αποδεικνύει και τώρα που είναι αντιπολίτευση και προσυπογράφει πλήρως τις νεοφιλελεύθερες και αστικές πολιτικές. Πρωτοστατεί στο κλίμα τρόμου και «ασφάλειας», είναι πιο επιθετικό κατά του πανεπιστημιακού ασύλου ακόμη κι από τη ΝΔ! Φτάνει στο σημείο να προτείνει την τζάμπα εργασία νέων για τους εργοδότες ως διέξοδο για την κρίση. Καμία αυταπάτη! Οποιαδήποτε πολιτική συνεργασία μαζί του, απλώς θα δώσει αριστερό άλλοθι στις αντιλαϊκές πολιτικές. Να καταδικαστεί χωρίς ταλάντευση το ΠΑΣΟΚ, στους αγώνες και σε κάθε πολιτική μάχη!
Ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε Δεξιά!
Αριστερά της νίκης και της ανατροπής – όχι της ήττας και της υποταγής!
Διέξοδος από την κρίση δεν είναι οι κυβερνητικές εναλλαγές: Είτε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, είτε κεντροαριστερή με τον ΣΥΝ. Καμιά εκδοχή κυβερνητικής και πολιτικής διαχείρισης του καπιταλιστικού κράτους δεν μπορεί να πάρει φιλολαϊκά χαρακτηριστικά! Διέξοδο δεν μπορεί να δώσει ούτε μια «αριστερή διακυβέρνηση», όπως προτείνει ο ΣΥΝ, ούτε μια «λαϊκή εξουσία», όπως προτείνει το ΚΚΕ. Γιατί και οι δυο κινούνται στο έδαφος του συστήματος. Διέξοδος δεν είναι ούτε η περιφρόνηση της μαζικής πολιτικής πάλης από τα αναρχικά ρεύματα και η τυφλή βία.
Η διέξοδος από την κρίση και τη νέα βαρβαρότητα προς όφελος της εργασίας, βρίσκεται στους ενωτικούς, μαχητικούς αγώνες, στη μαζική αντίσταση, στη σύγκρουση για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου. Για να προσεγγίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την πείρα τους την επανάσταση και την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας.
Η πορεία αυτή δεν θα είναι ευθύγραμμη και «ειρηνική», όπου αύριο θα τεθεί το ζήτημα της εξουσίας «χωρίς να σπάσει ούτε μια βιτρίνα». Θα εξαρτηθεί από την επέκταση, ένταση και κλιμάκωση των λαϊκών αγώνων και τη συνολική αμφισβήτηση της κυρίαρχης πολιτικής. Θα κριθεί από την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Η υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων και αναγκών περνά σήμερα μέσα από τη ρήξη με τον πυρήνα της αστικής πολιτικής, τους «νόμους της αγοράς», τα «προγράμματα σταθερότητας» του ΔΝΤ και της ΕΕ. Απαιτεί τη διαμόρφωση, μαζική παρέμβαση και ενδυνάμωση μιας σύγχρονης Αριστεράς, ενωτικής και μαζικής, αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής.
Εμπρός για μαζικούς ακηδεμόνευτους ταξικούς αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου και Ε.Ε.
Καμιά κυβέρνηση, παρά μόνο ένα ισχυρό και πολιτικοποιημένο εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, ενωμένο σε μια αντιπολίτευση των «κάτω», μπορεί να ανατρέψει την επίθεση! Για αυτό απαιτείται η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, έτσι ώστε να μην μένει η πρωτοβουλία των κινήσεων στον αντίπαλο. Ταξικό εργατικό κίνημα σημαίνει σύγκρουση με τις πολιτικές του κεφαλαίου και όχι διαπραγμάτευση για το πόσο θα χειροτερεύσει η θέση των εργαζομένων, ούτε συμμόρφωση με τα όρια αντοχής του κεφαλαίου και της ΕΕ. Η λογική και η πρακτική του υποταγμένου συνδικαλισμού που κυριαρχεί σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν είναι αρωγός, αλλά αντίπαλος των νικηφόρων αγώνων και αναπαράγει τις λογικές συνδιαχείρισης και ενσωμάτωσης. Επιβεβαιώνεται αυτό από την ταξική συνεργασία της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ στη συμφωνία «διεξόδου από την κρίση» υπέρ του κεφαλαίου. Αποδεικνύεται από την απουσία τους στο Δεκέμβρη και από την εχθρότητα στο κίνημα αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Η υπόκλιση και συμμαχία των δυνάμεων του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ με τη γραφειοκρατία και η απομονωτική, κομματική λογική αγώνων διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, είναι δρόμοι αδιέξοδοι και ηττημένοι.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ απαιτείται η ενότητα στη δράση, μέσα στο μαζικό κίνημα, με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς και όσους αγωνίζονται για την αντίσταση, τη ρήξη και την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα συμβάλει αποφασιστικά μια ενωμένη και ισχυρή αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά.
Με αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης για κατακτήσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής μας
- Για να ανατραπεί η εισοδηματική πολιτική, η λιτότητα, η ακρίβεια και η ελαστική εργασία και οι ιδιωτικοποιήσεις. Για
να σταματήσει ο ληστρικός ρόλος των τραπεζών.
-Απαγόρευση των απολύσεων.
-1.400 ευρώ κατώτατο μισθό - Καμιά μείωση των δημόσιων δαπανών για να πληρωθεί το ληστρικό «δημόσιο χρέος». Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας.
-Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο.
-Προστασία των ανέργων, επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό που διεκδικούμε, για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς προϋποθέσεις. Παραγραφή των δανείων τους, πλήρης υγειονομική κάλυψη, να μετρά ως συντάξιμος ο χρόνιος της ανεργίας.
-Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.
- Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών.
- Ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό.
- Για να ανατραπεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
- Για να μην περάσει η νέα ΚΑΠ και το ξεκλήρισμα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς.
- Για τη μαχητική υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων.
- Κάτω τα χέρια από τις από τις κατακτήσεις των γυναικών, πραγματική ισότητα των δυο φύλων.
Φραγμός στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός
είναι η επανάσταση, ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός!
Πιστεύουμε βαθιά ότι με ένα τέτοιο πρόγραμμα, στον αγώνα για την αντίσταση, τη ρήξη και την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου, μπορεί να ενωθεί η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας. Το μεγάλο ερώτημα, όμως, είναι: Πώς ο αγώνας αυτός θα είναι αποτελεσματικός και νικηφόρος; Πώς δεν θα πισωγυρίσει όπως στο παρελθόν;
Απάντηση σε αυτό το μεγάλο ερώτημα δεν μπορούν να δώσουν ούτε ο «σοσιαλισμός» με αγορά και ο μεταρρυθμισμός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο «υπαρκτός σοσιαλισμός που γνωρίσαμε» και η «λαϊκή εξουσία» χωρίς επανάσταση του ΚΚΕ. Αυτές οι οι στρατηγικές οδήγησαν στις συγκυβερνήσεις του 1989-90. Απάντηση δεν μπορεί να δώσει ούτε η αναρχική ουτοπία χωρίς εργατική εξουσία.
Εμείς πιστεύουμε ότι για να είναι αυτός ο αγώνας αποτελεσματικός και νικηφόρος πρέπει να εμπνέεται από την πεποίθηση στην αναγκαιότητα, αλλά και στις νέες δυνατότητες να αμφισβητηθούν και να ανατραπούν οι καπιταλιστικές σχέσεις εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Αντί για την αυταπάτη ενός «καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο» εμείς υποστηρίζουμε ότι δεν υπάρχει άλλη στρατηγική ε­ναλ­λα­κτι­κή λύση στον καπιταλισμό, εκτός από την κοινωνική επανάσταση και την εξουσία των εργα­ζόμε­νων που θα οργανώσει την πορεία προς μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση στη χώ­ρα μας, την Ευ­ρώ­πη και τον κό­σμο. Με την αυτόνομη πολιτική συγκρότηση της εργατικής τάξης σε κυρίαρχη τάξη. Θε­με­λιω­μέ­νη σε όρ­γα­να εργατικής δη­μο­κρα­τί­ας και αυτοδιεύθυνσης των εργαζόμενων. Με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Με τον κοινωνικό δη­μο­κρα­τι­κό σχε­διασμό σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα. Με πο­λι­τι­κά, συν­δι­κα­λι­στι­κά, α­το­μι­κά δι­καιώ­μα­τα και ε­λευ­θε­ρί­ες, πο­λύ α­νώ­τε­ρα α­πό αυτά που έδωσαν οι α­στι­κές δη­μο­κρα­τί­ες. Σε μια κοινωνία με επίκεντρο όχι το κέρδος, την εκμετάλλευση και την καταπίεση, αλλά τον άνθρω­πο και τις α­νά­γκες του. Για την εγκαθίδρυση της κοινωνίας των ελεύθερα συνεταιρισμένων παραγωγών, για την κατάργηση των τάξεων και το «μαρασμό» του κράτους. Για το «βασίλειο της ελευθερίας» απέναντι στο «βασίλειο της ανάγκης». Για να προχωρήσει ο κόσμος στη σοσιαλιστική και την κομμουνιστική οργάνωση της κοινωνίας!
Με τις επαναστατικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος
Ο αγώνας μας εμπνέεται από την εμπειρία και τις κατακτήσεις των κοινωνικών επαναστάσεων του 20ου αιώνα και πρώτα από όλα από τον Οκτώβρη του 1917 αλλά και από όλες τις επαναστατικές απόπειρες και εξεγέρσεις, με τα τραγικά λάθη και τις ανεπάρκειές αλλά και με τα διδάγματά τους: από την Παρισινή Κομμούνα, την Ισπανική επανάσταση και την Κινέζικη επανάσταση, από τη Βιετναμέζικη και την Κουβανέζικη επανάσταση μέχρι το Μάη του 1968.
Ο αγώνας μας εμπνέεται ακόμη από τις καλύτερες αγωνιστικές και επαναστατικές παραδόσεις του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας: Από τον εργατικό Μάη του 1936, τους επαναστατικούς αγώνες της περιόδου 1941-45, με τη συμβολή του ΕΑΜικού κινήματος και των άλλων ρευμάτων του εργατικού κινήματος, μέχρι τον ένοπλο αγώνα και την πάλη των λαϊκών μαζών το 1946-49 ενάντια στην ελληνική αστική τάξη και τον αγγλοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Από τα Ιουλιανά του 1965 και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το 1973, μέχρι τους εργατικούς, λαϊκούς και αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες της μεταπολίτευσης.
Οι ήττες του επαναστατικού κινήματος και η κατάρρευση των εκμεταλλευτικών και καταπιεστικών καθεστώτων του «υπαρκτού σοσιαλισμού» δεν κλονίζουν την επιμονή μας στην ανάγκη της αντικαπιταλιστικής διεξόδου, της επαναστατικής ρήξης και της νέας σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής προοπτικής.
Περισσότερο παρά ποτέ οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία χρειάζονται:
Μια Αριστερά δυνατή και ενωτική, που θα συμβάλλει στην αγωνιστική ενότητα όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας και θα οργανώνει την κοινή δράση!
Μια Αριστερά πρωτοπόρα σε νικηφόρους αγώνες, έτσι ώστε να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές και να ανατραπούν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ!
Μια Αριστερά της αυτοπεποίθησης, που θα διατηρεί την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια και δεν θα δορυφοροποιείται γύρω από το ρεφορμισμό!
Μια Αριστερά ανατρεπτική και αντικαπιταλιστική, που αγωνίζεται για την επανάσταση, την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό!
Αυτή την Αριστερά, με συνείδηση των δυσκολιών, αλλά και της ανάγκης, φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε!
Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., συγκροτήθηκε στις 22 Μάρτη από δυνάμεις και αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας. Στη συγκρότησή της συνέβαλαν οι πολιτικές οργανώσεις ΑΚΟΣ - ΑΡΑΝ – ΑΡΑΣ – ΕΚΚΕ – ΝΑΡ – νΚΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ – ΟΚΔΕ – ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΣΕΚ που συμμετέχουν και στα μετωπικά σχήματα ΜΕ.Ρ.Α. και ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α, η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, αλλά και εκατοντάδες ανένταχτοι αγωνιστές. Ξεκίνησε με τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σπόρτιγκ στις 31 Γενάρη και γεννήθηκε μέσα από δεκάδες συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, αμέσως μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και είναι ανοιχτή σε κάθε συλλογικότητα, αγωνιστή και αγωνίστρια που μοιράζεται αυτές τις αγωνίες και αναζητήσεις. Στηρίζεται στην ενότητα δυνάμεων και αγωνιστών που πρωτοστάτησαν στις μεγάλες μάχες της προηγούμενης περιόδου: την κορύφωση της εξέγερσης του Δεκέμβρη, στις απεργίες για το ασφαλιστικό, στη μεγάλη απεργία διαρκείας των δασκάλων, στις φοιτητικές καταλήψεις, στην πάλη ενάντια στην αναθεώρηση του Συντάγματος, στις αντιπολεμικές και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις, στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων, στον αγώνα για τις δημοκρατικές ελευθερίες. Επιδιώκουμε να παρέμβουμε σε όλα τα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα της περιόδου και θα συμμετέχουμε στις ερχόμενες ευρωεκλογές, ζητώντας τη στήριξη όλων εκείνων που σήμερα αναζητούν δρόμους αντίστασης, ρήξης και ανατροπής.
Θα μας βρούνε μπροστά τους σε όλες τις μάχες της περιόδου!
Θα μας βρούνε μπροστά τους και στις ευρωεκλογές της 7ης Ιούνη!
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
Μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής,
κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009

Αφίσα και προκήρυξη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για τις Ευρωεκλογές
στους αγώνες και στις Ευρωεκλογές
να κάνουμεH ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, γεννήθηκε μέσα από δεκάδες λαϊκές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα και στην μεγάλη συγκέντρωση στο Σπόρτιγκ στις 31 Γενάρη, αμέσως μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Συγκροτήθηκε στις 22 Μάρτη, με την συμμετοχή δυνάμεων, αγωνιστών και αγωνιστριών της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας και δίνει το παρών με ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές. Είναι αποτέλεσμα της ενότητας που χτίστηκε μέσα στις μεγάλες μάχες της προηγούμενης περιόδου από δυνάμεις, αγωνιστές και αγωνίστριες που πρωτοστάτησαν στην κορύφωση της εξέγερσης του Δεκέμβρη, στις απεργίες για το ασφαλιστικό, τη μεγάλη απεργία διαρκείας των δασκάλων, τις φοιτητικές καταλήψεις, τις αντιπολεμικές και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις,
τις διεθνείς κινητοποιήσεις από την Γένοβα μέχρι το Στρασβούργο, την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των ελεύθερωνχώρων, τον αγώνα για τις δημοκρατικές ελευθερίες, την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Μας ενώνουν η αντικαπιταλιστική προοπτική, η επιμονή στον επαναστατικό δρόμο, η αναζήτηση μιας νέας σοσιαλιστικής
κομμουνιστικής προοπτικής

Είναι ώρα να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ
για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές!

Δεν θα αφήσουμε να φορτώσουν στις πλάτες μας την κρίση του καπιταλισμού, με μαζικές απολύσεις, ανεργία, λιγότερες μέρες εργασίας με μείωση μισθών, με δουλειά λάστιχο χωρίς κοινωνική ασφάλιση και με εργοδοτική τρομοκρατία αντί για συλλογικές συμβάσεις. Δεν θα τους αφήσουμε να αρπάζουν δισεκατομμύρια για να σώσουν τις τράπεζες τους, να κλείνουν τα εργοστάσια και να ιδιωτικοποιούν τις συγκοινωνίες, τα λιμάνια, την Ολυμπιακή, την Παιδεία και την Υγεία.
Παλεύουμε
• για εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των εργοστασίων που κλείνουν
• για την απαγόρευση των απολύσεων
• για πλήρη απασχόληση, 35ωρο 5ήμερο 7ωρο
• για 1400 ευρώ κατώτερο μισθό, σύνταξη

Η διέξοδος από την κρίση και τη νέα βαρβαρότητα του κεφαλαίου και της οικολογικής κρίσης, βρίσκεται στην αντίσταση, στις απεργίες, τις καταλήψεις και διαδηλώσεις. Στους ενωτικούς, μαχητικούς αγώνες, για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου.

Είναι ώρα να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ
για να τελειώνουμε με την ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου, του ρατσισμού!

Μια σειρά μαχητικών αντικαπιταλιστικών και αντιπολεμικών αγώνων αποδεικνύουν ότι είναι εκατομμύρια αυτοί που θέλουν να τελειώνουμε με την Ε.Ε. των καπιταλιστών. Στο Λονδίνο κατά των G20, στο Στρασβούργο κατά του ΝΑΤΟ, στις γενικές απεργίες στη Γαλλία, την Ιταλία, στη εξέγερση του Δεκέμβρη στην Ελλάδα, τα ΟΧΙ των λαών ενάντια στο ευρωσύνταγμα και στην ευρωσυνθήκη παίρνουν μαζικό χαρακτήρα.
Η ΕΕ δεν είναι σπίτι των λαών αλλά το σφαγείο των πολυεθνικών. Είναι όργανο της επίθεσης των καπιταλιστών απέναντι στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας. Είναι συνεργός και συμμέτοχος στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Είναι ρατσιστικό φρούριο σε βάρος των μεταναστών. Δεν μεταρρυθμίζεται σε Ευρώπη των λαών.
Απαιτείται συνολική σύγκρουση με την ΕΕ, αγώνας για την ανατροπή της! Πάλη για τη ρήξη, την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση και διάλυση της ΕΕ, για την Ελλάδα της εργατικής εξουσίας, από τη σκοπιά του διεθνισμού και όχι της εθνικιστικής περιχαράκωσης ή της «αυτοδύναμης ανάπτυξης». Με προοπτική τον επαναστατικό μετασχηματισμό, τη διεθνιστική αλληλεγγύη, τη συνεργασία και ενοποίηση επαναστατημένων χωρών και κινημάτων. Για μια νέα σοσιαλιστική – κομμουνιστική προοπτική στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.
Παλεύουμε για την άμεση κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας και κάθε επιτήρησης. Για να σταματήσουν οι ληστρικές επιθέσεις στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Για να μην περάσουν οι επιθέσεις σε βάρος των γυναικών στις συντάξεις. Για την κατάργηση του ρατσιστικού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, για την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και άσυλο στους πρόσφυγες. Για να ανατραπούν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της Μπολόνια. Να καταργηθεί η ΚΑΠ που ξεκληρίζει τους αγρότες. Για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα.

Είναι ώρα να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ
για να πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ και να ανατραπεί ο δικομματισμός!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδίδεται σε μια ληστρική επιδρομή στα συμφέροντα των εργαζόμενων, στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Ταυτίζεται σε αντιδραστικότητα ακόμη και με το ακροδεξιό και ρατσιστικό ΛΑΟΣ που σήμερα τη στηρίζει όλο και περισσότερο! Προωθεί τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις με μια συνολική επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία στους μισθούς και τις συντάξεις, στην παιδεία, την υγεία, στο σύνολο των κοινωνικών δικαιωμάτων. Τρομοκρατημένη από την κοινωνική αποδοχή της εξέγερσης του Δεκέμβρη επιδιώκει να πάρει ρεβάνς. Ενεργοποιεί ένα αυταρχικό σχέδιο φίμωσης της κοινωνίας που αντιστέκεται. Επιδιώκει τη σπίλωση και καθυπόταξη των ταξικών αγώνων, με αιχμή την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Όσο περισσότερο χάνει την όποια λαϊκή στήριξη, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται. Αναδεικνύεται σε υπ’ αριθμόν ένα δημόσιο κίνδυνο για το λαό!
Για αυτό και υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Κλιμακώνουμε και δεν υποστέλλουμε τους εργατικούς, λαϊκούς, νεολαιίστικους αγώνες στους εργασιακούς χώρους, στην εκπαίδευση, την Υγεία, στα
εργοστάσια και στις γειτονιές μας. Για να ανατραπεί οριστικά η κυβέρνηση και η πολιτική της από τα κάτω και από αριστερά!

Είναι ώρα να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Για να καταδικαστεί χωρίς ταλάντευση το ΠΑΣΟΚ, στους αγώνες και σε κάθε πολιτική μάχη. Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, δεύτερο πυλώνα του αστικού πολιτικού συστήματος. Δεν αποτελεί διέξοδο από την κρίση γιατί υιοθετεί τις επιθέσεις των καπιταλιστών, τα μέτρα για την σωτηρία των τραπεζιτών, του κεφαλαίου και της ΕΕ. Στηρίζει τα μέτρα τάξης και ασφάλειας της ΝΔ και αντιμετωπίζει εξίσου αυταρχικά τα κοινωνικά κινήματα. Δεν ξεχνάμε τις ιδιωτικοποιήσεις, τη λιτότητα και την καταστολή που εφάρμοσε όταν ήταν κυβέρνηση αλλά και την πολιτική που σήμερα διακηρύσσει!

Είναι ώρα να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ
για την αριστερά της νίκης και της ανατροπής, όχι της ήττας και της υποταγής!

Η ρεφορμιστική - κοινοβουλευτική αριστερά των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση. Είκοσι χρόνια από το 1989, όταν με την κατάρρευση των αυταρχικών και εκμεταλλευτικών καθεστώτων του «υπαρκτού» συγκυβέρνησε με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει κατανοήσει τον αρνητικό ρόλο που έπαιξε και παίζει για το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Γι αυτό χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες αναζητάνε ξανά μια άλλη αριστερά. Μια αριστερά στήριγμα των απεργιών, των διαδηλώσεων, των καταλήψεων και των εξεγέρσεων και όχι σωσίβιο του συστήματος μέσα στην κρίση του. Μια αριστερά ενάντια στο σημερινό πολιτικό
σύστημα και όχι μία συμπληρωματική δύναμη διαχείρισης που είτε θα αναζητά ρόλο σε μία αριστερή διακυβέρνηση ή θα παραπέμπει στις καλένδες την ανέφικτης μέσα στον καπιταλισμό λαϊκής οικονομίας.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται μια αριστερά δυνατή, που θα συμβάλλει στην αγωνιστική ενότητα όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας θα οργανώνει την κοινή δράση, θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενοποίηση της κατακερματισμένης εργατικής τάξης.

Είναι ώρα να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ
γιατί το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι η επανάσταση, ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός!

Επιμένουμε ότι δεν υπάρχει άλλη στρατηγική εναλλακτική λύση στον καπιταλισμό εκτός από την κοινωνική επανάσταση και την εξουσία των εργαζόμενων που θα οργανώσει την πορεία προς μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση στη χώρα μας, την Ευρώπη και τον κόσμο. Μια κοινωνία όπου οι εργαζόμενοι ελέγχουν την παραγωγή και την ζωή τους, όπου προτεραιότητα δεν είναι τα κέρδη αλλά η ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών, όπου η εκμετάλλευση δεν έχει καμία θέση, ούτε και οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, των μεταναστών, των νέων.
Σας καλούμε να στηρίξετε μια τέτοια ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στο σύστημα που γεννά την κρίση! Σας καλούμε σε κάθε χώρο εργασίας, σπουδών, σε κάθε πόλη και γειτονιά να δυναμώσουμε την φωνή που από την εποχή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την μεταπολίτευση δίνει δυναμικό «παρών» στο πλευρό των εργατών και της νεολαίας.
Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν ανένταχτοι αγωνιστές και αγωνίστριες καθώς και οι δυνάμεις ΑΚΟΣ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΕΚΚΕ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΝΑΡ, νΚΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΟΚΔΕ, ΣΕΚ, που συμμετέχουν και στα μετωπικά σχήματα ΜΕ.Ρ.Α. και ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. Λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και είναι ανοιχτή σε κάθε συλλογικότητα, αγωνιστή και αγωνίστρια που μοιράζεται αυτές τις αγωνίες και αναζητήσεις.

Δυναμώστε, στηρίξτε και ψηφίστε στις ευρωεκλογέςΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή
ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ,
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

Γενική Απεργία 2 Απρίλη

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ!

Κλιμάκωση τώρα των αγώνων με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9πμ, ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Με ανακοινώσεις τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» η κυβέρνηση της ΝΔ οδηγεί στο πάγωμα των μισθών των εργαζομένων και δίνει πράσινο φως στους βιομηχάνους για χιλιάδες απολύσεις και μείωση των ωρών εργασίας και των μισθών. Οι γραφειοκράτες της Ε.Ε. επιβάλουν την ληστρική επίθεση στους εργαζομένους με το Σύμφωνο Σταθερότητας και την επιτήρηση, απαιτούν νέα μέτρα λιτότητας και ζητούν να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών έως και… 17 χρόνια και ακόμη σχεδιάζουν τη μετατροπή της ασφάλισης των δημόσιων υπαλλήλων από κοινωνική σε επαγγελματική! Ταυτόχρονα, χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη προωθεί αστυνομικά μέτρα για να πάρει τη ρεβάνς από την εξέγερση του Δεκέμβρη και με τα μέτρα για την κουκούλα και το άσυλο στα ΑΕΙ προετοιμάζει νέες εφόδους στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Ήρθε η ώρα να βγει στο δρόμο η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων. Να δώσουμε δυναμικό παρών στην πανεργατική απεργία και την διαδήλωση, όπως έκαναν πριν λίγες μέρες οι εργάτες στη Γαλλία με τα τρία εκατομμύρια που πλημμύρισαν τους δρόμους. Δεν είναι ώρα για συναίνεση και συμφωνίες με τον ΣΕΒ, ούτε για ταξική συνεργασία με τα αφεντικά για «κοινές λύσεις σωτηρίας από την κρίση» που προωθεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ.

Είναι ώρα για άμεση κλιμάκωση των αγώνων για να σταματήσει τώρα η αντεργατική επιδρομή. Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στην πάλη για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και της προσπάθειας καπιταλιστικής εξόδου από την κρίση, της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και συνολικά της πολιτικής που σήμερα προωθούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ. Απαιτείται ρήξη με το σύνολο της αστικής πολιτικής, τους «νόμους της αγοράς», τα «προγράμματα σταθερότητας» των διεθνών οικονομικών οργανισμών (ΔΝΤ, ΠΟΕ, ΟΟΣΑ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προοπτική της συνολικής αμφισβήτησης και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής και του ίδιου του καπιταλισμού. Χρειάζονται όχι «προτάσεις» για τη διάσωση του συστήματος, αλλά αιτήματα που να αντιστοιχούν στις ανάγκες και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας Η ελπίδα βρίσκεται στην αντικαπιταλιστική προοπτική, στην πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Ο Δεκέμβρης έδειξε τις δυνατότητες για μια συνάντηση και συμπόρευση ανάμεσα στην εξεγερμένη νεολαία και το εργατικό κίνημα. Ο πρωτόγνωρος οριζόντιος συντονισμός σωματείων στην αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα δείχνει δρόμους για την ενότητα και την αλληλεγγύη μέσα στους αγώνες. Στην απεργία και στην πορεία στις 10 Δεκέμβρη σε αντίθεση με τη στάση του υποταγμένου συνδικαλισμού φάνηκαν αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν στους εργαζομένους. Η εξέγερση της φτωχομεσαίας αγροτιάς έδειξε ότι αγωνιστικές διαθέσεις υπάρχουν σε όλη την κοινωνία. Οι εργαζόμενοι του Λαναρά, της Φριγκογκλάς, των άλλων εργοστασίων πανελλαδικά και των ξενοδοχείων του νομού που κλείνουν δεν πρέπει να μείνουν μόνοι. Ο αγώνας των νοσοκομειακών πρέπει να κερδίσει. Με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις εργοστασίων που κλείνουν να κλιμακώσουμε την αντεπίθεση των εργαζομένων. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τη δικιά τους κρίση!

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ

 • Όχι στην ανεργία - Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων και ανάκλησή τους σε κάθε επιχείρηση η οποία έχει λάβει οποιαδήποτε μορφής ενίσχυση από το κράτος. Να απαλλοτριώνονται απ’ το δημόσιο με εργατικό-λαϊκό έλεγχο, χωρίς αποζημίωση οι επιχειρήσεις που κλείνουν ή μετεγκαθίστανται. Προσμέτρηση της ανεργίας στο συντάξιμο χρόνο.
 • Να σπάσει τώρα η λιτότητα – γενναίες αυξήσεις – 1400 ευρώ κατώτατο μισθό – Καταγγελία της άθλιας συλλογικής σύμβασης ΓΣΕΕ – ΣΕΒ.
 • Λιγότερη δουλειά, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 35ωρο χωρίς μείωση των αποδοχών. Κατάργηση του θεσμού των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, της άνισης μεταχείρισης των ξένων εργατών και όλων των μορφών του σύγχρονου δουλεμπορίου.
 • Καμιά ενίσχυση στις τράπεζες – να αυξηθούν οι δαπάνες για υγεία, παιδεία, ασφάλιση. Δημόσιο τραπεζικό σύστημα με εργατικό έλεγχο και χωρίς αποζημίωση, ενάντια στον αντιλαϊκό ρόλο ιδιωτικών και ‘κρατικών’ τραπεζών. Πάγωμα των επιτοκίων και των χρεών για στεγαστικά δάνεια. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί κατοικιών. Καμιά μείωση των δημόσιων δαπανών για να πληρωθεί το ληστρικό «δημόσιο χρέος».
 • Δημόσια ασφάλιση για όλους, με μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, με αυξήσεις των συντάξεων, έξω από το χρηματιστηριακό τζόγο, για επιστροφή όλων των κλεμμένων στα ασφαλιστικά δάνεια.
 • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής και του ΟΣΕ. Να σταματήσει τώρα το ξεπούλημα των λιμανιών. Όλες οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (συγκοινωνίες, ενέργεια, επικοινωνίες, φάρμακο, υγεία κλπ) να είναι αποκλειστικά δημόσιες και με εργατικό έλεγχο.
 • Να καταργηθεί τώρα το σύμφωνο σταθερότητας. Να μην εφαρμοστεί τώρα η οδηγία Μπολκενστάιν της ΕΕ καθώς και οι αποφάσεις της για το 65ωρο.

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

 • Γενικές συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς και αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαρκείας.
 • Καταλήψεις των επιχειρήσεων που κλείνουν ή απολύουν μαζικά, απαιτώντας κρατικοποίησή τους χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο.
 • Κοινό μέτωπο αγώνα των εργαζομένων. Οριζόντιος αγωνιστικός συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων. Έλεγχος των αγώνων από τη βάση των εργαζομένων. Ίδρυση νέων σωματείων σε χώρους χωρίς συνδικαλιστική έκφραση.
 • Ενιαία συνδικαλιστική έκφραση όλων των εργαζομένων. Ένταξη των ελαστικών εργαζομένων (συμβασιούχοι, stage, ενοικιαζόμενοι) στα σωματεία κάθε κλάδου. Οι απολυμένοι και οι άνεργοι να παραμένουν μέλη των σωματείων.
ΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Δελτίο Τύπου για την Καταστολή στο Ηράκλειο

Δελτίο Τύπου

1-4-09


Αστυνομική Καταστολή 2 σε 1 στο Ηράκλειο

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ


Μια πόλη στρατόπεδο έγινε το Ηράκλειο για μια ολόκληρη βδομάδα. Η πασαρέλα του στρατοπέδου είχε ΟΛΕΣ τις ειδικές δυνάμεις καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, διμοιρίες bonus από την Αθήνα, μυστικοί πράκτορες, η μυστική υπηρεσία Mosad του Ισραήλ, εισαγγελείς μέχρι και ο Δήμαρχος του Ηρακλείου σε ρόλο ναυαγοσώστη της τάξης. Και φυσικά τίποτα δεν έγινε τυχαία. Ο Δεκέμβρης τα είπε όλα και για την αστυνομία και την κυβέρνηση δολοφόνων.

Από τη μια η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αγαστή σχέση που καλλιέργησαν οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ με τη σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ και πέρα από όπλα, πολιτική διπλωματική στήριξη και στήριξη στην ΕΕ προσφέρει πλέον στο βωμό του ιμπεριαλισμού ολόκληρες πόλεις ζωσμένες με δυνάμεις κατοχής. Είναι μόνο ένα δείγμα της συμμετοχής της Ελλάδας στον “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας” και της ενεργούς στήριξης όλων των μετώπων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Αν αναλογιστεί κανείς ότι για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα χρειάστηκε μια οχυρωμένη πόλη τότε προκαλεί φρίκη και μόνο η ιδέα του τι θα συνέβαινε αν το αντιπολεμικό κίνημα δεν μπλόκαρε την μεταφορά 300 χιλιάδων τόνων όπλων από την Ελλάδα στο Ισραήλ τον περασμένο Γενάρη.

Από την άλλη υπάρχει ο “εσωτερικός εχθρός” για την κυβέρνηση και την αστική τάξη. Είναι ο εφιάλτης που είδαν το Δεκέμβρη, οι χιλιάδες οργισμένοι νεολαίοι και εργαζόμενοι που παίρνουν τις τύχες τους στα χέρια τους, οι εργάτες που αψηφούν την συνδικαλιστική γραφειοκρατία και οργανώνουν από τα κάτω στα συνδικάτα μαχητικές διαδηλώσεις όπως αυτές σε αλληλεγγύη στην Κ.Κούνεβα. Είναι ο φόβος ότι την οικονομική κρίση θα την πληρώσει το σύστημά τους. Ότι πρέπει όποιος βγαίνει στον δρόμο να φοβάται, να υποκύπτει στις πιέσεις της καταστολής γιατί αλλιώς απειλεί την κυριαρχία τους. Μπροστά στην Πανεργατική απεργία στις 2 Απρίλη η κυβέρνηση προσπαθεί να ορθώσει ένα τείχος στις δημοκρατικές ελευθερίες, στο άσυλο, στην ελεύθερη έκφραση ακριβώς γιατί είναι η ελευθερία των μαζικών αγώνων διαρκείας αυτή που την έχει κολλήσει στον τοίχο. Το καρότο με την συναίνεση με το πρόγραμμα σταθερότητας ΕΕ έχει αντικαταστήσει το μαστίγιο των μηδενικών αυξήσεων στο δημόσιο, της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης για τις γυναίκες, τις απολύσεις.

Για αυτούς τους δυο λόγους ο “εσωτερικός εχθρός” στο Ηράκλειο θα ήταν η πρώτη πορεία που θα οργανωνόταν αυτές τις μέρες. Οι διαδηλωτές που διαδήλωναν για να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες του Δεκέμβρη ήταν απλά οι παραλήπτες του μηνύματος που στέλνει η ΝΔ με το ΛΑ.Ο.Σ., το ΠΑΣΟΚ και τα αφεντικά που υπηρετούν σε όλη την εργατική τάξη, στο φοιτητικό κίνημα, σε κάθε αγωνιστή. Η τρομοκρατία μπορεί να σπάσει και θα σπάσει. Ήταν μια απρόκλητη επίθεση επίδειξης δύναμης από την άρχουσα τάξη και για αυτό θα πάρει την απάντηση που της αξίζει. Η Γενική Απεργία στις 2 Απρίλη είναι η πρώτη απάντηση από τους εργαζόμενους που έχουν τη δύναμη να τσακίσουν όλα τα σχέδιά τους. Καλούμε σε πανεργατικό ξεσηκωμό. Για να απαγορευτούν οι απολύσεις, για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές, για να σπάσουμε τη λιτότητα απαιτώντας αυξήσεις-1400 ευρώ βασικό μισθό για όλους, για να σπάσουμε τον τρόμο, για να αφοπλιστεί εδώ και τώρα η αστυνομία, για να διευρύνουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων που μετά τις δολοφονίες μεταναστών στην Π.Ράλη και του Α.Γρηγορόπουλο, την επίθεση στην Κ.Κούνεβα εφαρμόζει αστυνομικά μέτρα εποχών χούντας για να τρομοκρατήσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Δεν θα δεχθούμε καμία περιστολή των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων! Στο δρόμο θα σπάσουμε τον τρόμο! Αλήτες και ληστές είναι τα ματ και οι καπιταλιστές! Όλοι και όλες να μαζικοποιήσουμε την πανεργατική διαδήλωση την Πέμπτη 2 Απρίλή με προσυγκέντρωση στις στις 9.30πμ στο Καπετανάκειο και πορεία μαζί με τα συνδικάτα!


Πρώτη Πανελλαδική αφίσα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. διάλεξε για το λογότυπό της ένα σύμβολο που έρχεται από τις γνήσιες επαναστατικές παραδόσεις του κινήματος.

Η εικόνα της γυναίκας που σπάει τις αλυσίδες χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία το 1920, τότε που η εργατική επανάσταση προσπαθούσε να κρατηθεί ζωντανή ενάντια στις στρατιωτικές επεμβάσεις των Μεγάλων Δυνάμεων. Πρόκειται για αφίσα που κυκλοφόρησε για την επέτειο των 15 χρόνων από τη Ματωμένη Κυριακή 9 Γενάρη 1905.

Οι σφαγές του Τσάρου δεν σταμάτησαν τους εργάτες της Ρωσίας που πήραν την εξουσία, με τις γυναίκες μπροστά, το 1917. Σήμερα οι Τσάροι των θρόνων ανήκουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αλλά οι Τσάροι του χρήματος είναι αυτοί που πρέπει με τη σειρά μας να ανατρέψουμε.

Απόφαση Αντικαπιταλιστική Συνέλευσης-Εκδήλωσης Ηρακλείου

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4.03.09 στο Ηράκλειο μαζική συνέλευση – συζήτηση αγωνιστών, που εδώ και αρκετά χρόνια παλεύουμε από κοινού στα κοινωνικά μέτωπα. Αγωνιστές που έχουμε κοινή δράση στους επιμέρους κοινωνικούς χώρους (εκπαίδευση, εργασία) και που έχουμε εμπλακεί σε κοινές πρωτοβουλίες για συνολικά και τοπικά ζητήματα(πρωτοβουλία για το ασφαλιστικό, άρθρο 16). Αγωνιστές, που στηρίζουμε τις οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής & επαναστατικής αριστεράς και που βρεθήκαμε στο κατάμεστο γήπεδο του Σπόρτιγκ στις 31/01. Εμείς που συγκεντρωθήκαμε αποφασίζουμε να συγκροτήσουμε τοπική επιτροπή της «Πρωτοβουλίας για την ενότητα και την κοινή δράση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς», η οποία θα επιχειρήσει μαζί και παράλληλα με τις όποιες κεντρικές διεργασίες του μετώπου να αποτελέσει ένα κύτταρο συζήτησης, γύρω από τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα της περιόδου και τα τοπικά, για τον ενωτικό βηματισμό στις πολιτικές μάχες που έρχονται, καθώς και τις δυνατότητες κοινής δράσης στο κίνημα και στα μέτωπα του επόμενου διαστήματος.

Εκτιμούμε ότι το κείμενο προβληματισμού που κατατέθηκε στην εκδήλωση της 31.01.09 στο Σπόρτινγκ, μαζί με τις επεξεργασίες που έχει πραγματοποιήσει το συντονιστικό της Πρωτοβουλίας, αποτελούν σημαντικό βήμα και επαρκές περιεχόμενο για να προχωρήσουμε στο ξεκίνημα μιας δημοκρατικής μετωπικής μορφής όλου του οργανωμένου και ανένταχτου δυναμικού της αντικαπιταλιστικής αριστεράς το οποίο θα επιχειρήσει να παρέμβει σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα της περιόδου. Εκτιμούμε πως οι αναγκαιότητες της ταξικής πάλης επιβάλλουν να αλλάξουμε σελίδα προχωρώντας σε κάτι που θα επιχειρήσει να συγκεφαλαιώσει ένα σύνολο σκέψης και πολιτικών πρακτικών, να συσπειρώσει συλλογικότητες και αγωνιστές, να επιτρέψει την κεντρικοποίηση στόχων και διεκδικήσεων, να έχει εκείνη την πολιτική κλίμακα που θα του επιτρέπει να λειτουργεί ως πολιτικό σημείο αναφοράς, να δώσει διέξοδο απέναντι στη πολυδιάσπαση και στον κατακερματισμό των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων και να αποτελέσει μακροπρόθεσμα τον φορέα μιας πρωτότυπης πολιτικής σύνθεσης και στρατηγικής επεξεργασίας που να υπερβαίνει τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις μέσα στο χώρο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Από αυτή τη σκοπιά και συμπληρωματικά ως προς τη συζήτηση που διεξάγεται στο συντονιστικό της Πρωτοβουλίας, για τη συνολική φυσιογνωμία, περιεχόμενο και τρόπο λειτουργίας του μετώπου πιστεύουμε ότι, ιδιαίτερη σημασία έχει να συμβάλλουμε όλοι ώστε να αποδείξει, έστω και στοιχειωδώς, ότι είναι εκείνο το εγχείρημα μέσα στην Αριστερά, που όχι μόνο αποφεύγει τις αντιφάσεις και τα όρια των προτάσεων του ρεφορμισμού, αλλά και απαντά στα πραγματικά ερωτήματα και τις προκλήσεις που θέτει ο εκρηκτικός συνδυασμός ανάμεσα στην οικονομική κρίση, την προσπάθεια ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού, τη στρατηγική κρίση του νεοφιλελευθερισμού παράλληλα με την εμμονή στη «φυγή προς τα εμπρός» αλλά και την εμφάνιση ενός νέου, μαζικότερου και βαθύτερου ριζοσπαστισμού. Πιστεύουμε ότι το νέο ενωτικό εγχείρημα δεν μπορεί να είναι απλώς ένα εγχείρημα περιχαράκωσης και οριοθέτησης. Θα πρέπει με το λόγο και τις παρεμβάσεις του να μπορεί διαρκώς να ανοίγεται, να οξύνει αντιφάσεις και σε άλλους χώρους, να μπαίνει σφήνα σε άλλα σχέδια, να διευρύνει τον πραγματικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Πιστεύουμε ότι το εγχείρημα θα κριθεί από την ικανότητά του να μπορέσει να έχει έναν πολιτικό λόγο που να μπορεί σήμερα να θέτει την οριοθέτηση απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική συνδυάζοντας ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης με την πλειοψηφική μαζική απεύθυνση και καθιστώντας το πολιτικό σχέδιο υπόθεση των μαζών, όχι μόνο σε επίπεδο «πολιτικής αισθητικής», αλλά πρωτίστως σε επίπεδο άρθρωσης μάχιμων πολιτικών στόχων και διεκδικήσεων. Πιστεύουμε ότι το εγχείρημα θα κριθεί επίσης και από την ικανότητα του να μπορέσει να αναδείξει τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα των άλλων πολιτικών σχεδίων που προτείνονται για την Αριστερά, όχι υψώνοντας άστοχες δαιμονολογίες αλλά εντοπίζοντας στη κριτική μας τους πραγματικούς κόμβους των αντιφάσεών τους. Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας, πιστεύουμε ότι μακροπρόθεσμα πρέπει να εγγυηθούμε τους όρους που θα επιτρέπουν να υπάρχει ανοιχτή και δημοκρατική συζήτηση, συνδιαμόρφωση - σύνθεση πολιτικών απόψεων, παραγωγή πρωτότυπων κατευθύνσεων και βέβαια βάθεμα της πολιτικής συμφωνίας και σε προγραμματικό επίπεδο, σε μια δυναμική διαδικασία που θα συνδυάζει την αποτύπωση πραγματικών συσχετισμών αλλά και την προσπάθεια διαμόρφωσης ευρύτερων συναινέσεων.

Θέλουμε να παρέμβουμε στα κεντρικά κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα της περιόδου. Να υπάρξει κλιμάκωση των διεκδικητικών αγώνων σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα, έτσι ώστε το κλίμα να είναι ασφυκτικό και για την κυβέρνηση και για όποιον επόμενο διαχειριστή.

 • Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του κεφαλαίου
 • Να σπάσει η λιτότητα και η αποπτώχευση των εργαζομένων. Για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Για επανακατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωφελών επιχειρήσεων. Όχι στις ιδιωτοκοποιήσεις( ΔΕΚΟ, Ολυμπιακή, λιμάνια, υγεία).
 • Να συνεχιστεί η πάλη για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια και δωρεάν ασφάλιση-περίθαλψη για όλους.
 • Να καταδικαστεί η κατάπτιστη συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΕΒ-ΓΣΕΕ για τη συλλογική σύμβαση εργασίας.
 • Να ενισχυθούν προσπάθειες για την ταξική ανασυγκρότηση των σωματείων που ήδη υπάρχουν αλλά και για να δημιουργηθούν νέες μορφές συνδικαλιστικές μορφές στην κατεύθυνση δημιούργίας σωματείων εκεί όπου εργαζόμενοι και μορφές εργασίας μένουν ακάλυπτες.
 • Να παλέψουμε για ταξική-αγωνιστική ενότητα όλων των εργαζομένων ενάντια στον υποταγμένο-εργοδοτικό-γραφειοκρατικό συνδικαλισμό. Ενάντια στη διασπαστική και ηττοπαθή λογική του ΠΑΜΕ. Ο αγώνας να περάσει στα χέρια των εργαζομένων με διαδικασίες βάσης, για συνδικάτα ταξικά και για το συντονισμό των μαχόμενων πρωτοβάθμιων σωματείων, για τη συνολική τροποποίηση του εργατικού κινήματος.
 • Να υπάρξει ένα αποτελεσματικό μέτωπο ενάντια στις απολύσεις..
 • Να υπάρξει η πιο επίμονη καθημερινή δράση μέσα στους χώρους δουλειάς, έτσι ώστε όχι μόνο να ανατραπεί η προσπάθεια της εργοδοσίας να υπονομεύσει τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και να υπάρξουν νίκες ενάντια στην επισφάλεια και την εργοδοτική αυθαιρεσία, μέσα από μαζικές συνδικαλιστικές πρακτικές
 • Να διαμορφωθούν και να ενισχυθούν δίκτυα αλληλεγγύης μέσα στους χώρους εργασίας, για να διαμορφώνονται παραδειγματικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης όπως αυτή των πρωτοβάθμιων σωματείων για την Κωνσταντίνα Κούνεβα
 • Να καταδειχθεί ο ρόλος της ΕΕ και να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη απήχηση το αίτημα της ρήξης – αποδέσμευσης από την ΕΕ
 • Να συνεχιστεί η πάλη για την ανατροπή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Καμία συμμετοχή στο στημένο διάλογο. Συγκρότηση πανεκπαιδευτικού-πανεργατικού μετώπου.
 • Να δοθεί η μάχη στις γειτονιές για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και η μάχη απέναντι στη νέα προσπάθεια εμπορευματοποίησης / «αξιοποίησης» των ελεύθερων χώρων, στο πλαίσιο και της αναζήτησης νέων πεδίων επένδυσης
 • Να αποτραπεί η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να ενταθεί η πολιτική δράση του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα με πρώτο κόμβο τις 21 Μάρτη.
 • Να δοθεί η μάχη απέναντι στην ένταση του κρατικού και εργοδοτικού αυταρχισμού
 • Να μην αφήσουμε ξενοφοβικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά να αναπτυχθούν στο έδαφος της οικονομικής κρίσης.
 • Απέναντι στα κλεισίματα των επιχειρήσεων να προβάλλουμε το αίτημα της κρατικοποίησης και της λειτουργίας τους με εργατικό έλεγχο.
 • Να παλέψουμε για κρατική εγγύηση των τιμών των αγροτικών προϊόντων Ενάντια στην Κ.Α.Π., την επιδοματική πολιτική-επίδομα ανεργίας, στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, στη συμπίεση του αγροτικού εισοδήματος με την παράλληλη ενίσχυση των μεγαλοαγροτών. Ενάντια στο σκλαβοπάζαρο των εργατών γης.

Ειδικότερα για τα τοπικά ζητήματα βλέπουμε τα εξής μέτωπα:

Ως τοπική επιτροπή επιδιώκουμε να εξειδικεύσουμε τις παραπάνω γενικές κατευθύνσεις και μέτωπα με βάση τον ιδιαίτερο τρόπο που ανοίγουν στο Ηράκλειο. Σε μια πόλη με οξυμμένες (βιομηχανική περιοχή, τουρισμός, αγροτικός πληθυσμός), επιδιώκουμε να εμπλακούμε με τις κρίσιμες αυτές κοινωνικές κατηγορίες, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη νικηφόρων αγώνων τροποποιώντας την κατάσταση του εργατικού και αγροτικού κινήματος (υποταγμένο συνδικαλισμό βλέπε Ε.Κ.Η. και κατάσταση συνεταιρισμών). Σε ένα τόπο που ανοίγουν σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα(Τυμπάκι, Βάι-Γκολφ) με σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στους κατοίκους, επιδιώκουμε να εμπλακούμε με περιβαλλοντικές τοπικές κινήσεις για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος από μια αντικαπιταλιστική σκοπιά. Ταυτόχρονα επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην ενδυνάμωση του αντιπολεμικού- αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε μια περιοχή όπου η βάση της Σούδας χρησιμοποιείται ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να καταστήσουμε μαζικό το αίτημα για κλείσιμο της βάσης και απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολέμους.

Θεωρούμε πολύ σημαντική τη μάχη των ερχόμενων εκλογών και θα τη δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Για όλους τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω πιστεύουμε πως η Πανελλαδική συνάντηση στις 22/03 πρέπει να είναι μια διαδικασία που να αποπνέει ότι το εγχείρημα συνδιαμορφώνεται με βάση τις εμπειρίες και τις αναζητήσεις όσων συμμετέχουν σε αυτό. Από αυτή τη σκοπιά προτείνουμε η 22.03 να είναι μια μαζική πανελλαδική συνάντηση, όπου να μεταφερθεί η δυναμική από τις τοπικές συνελεύσεις και να αποφασιστούν όνομα και εκλογική διακήρυξη. Παράλληλα, προτείνουμε να εκλεγεί πανελλαδική συντονιστική επιτροπή. Σε όλη αυτή τη διαδρομή πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το ενωτικό εγχείρημα να έχει πολιτική παρουσία που να καταγράφεται με κάθε τρόπο: με λειτουργία γραφείου τύπου και συχνή έκδοση ανακοινώσεων, με θεματικά κείμενα και παρεμβάσεις σε όλα τα μέτωπα, με παρουσία σε όλες τις μεγάλες διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις.

Πρωτοβουλία για την Ενότητα και Κοινή Δράση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς

Επιτροπή Ηρακλείου Κρήτης